U organizaciji AZRRI-ja u njihovom Edukacijskom gastronomskom centru na Gortanovom brijegu u Pazinu održana je praktična edukacija izrade Free Slastica, slastica oslobođenih alergena, za kuhare i slastičare iz raznih hotela i restorana iz Istre.
- Praktična edukacija ovakve vrste sastojala se od dva dijela:
edukacija kroz prezentaciju u Power Pointu kroz koju su kuhari i slastičari mogli naučiti sve što oni trebaju znati o posebnim potrebama u prehrani, o alergiji na hranu, celijakiji, dijabetesu, intoleranciji na hranu... te na koji način pristupiti pripremi obroka prilagođenog posebnim potrebama u prehrani.
Potom su mogli naučiti o namirnicama koje se koriste u pripremi allergen free slastica, o protokolu od izbora namirnica do prezentacije gotovog proizvoda, te o namirnicama koje su okosnica u pripremi zdravih i posebnih Free Slastica, slastica oslobođenih alergena, funkcionalnih slastica za svakoga.
Uz sve navedeno mogli su naučiti i o načinu ophođenja prema gostima koji imaju posebne potrebe u prehrani kako bi se gosti osjećali sigurno i da su dobrodošli.
Free muffini od rogača s preljevom od rogača
Free raw torta od avokada i banana
Free slastica od kuhane heljde, prosa i narančastog batata
Free slastica od kuhanog prosa i ljubičastog batata
Free torta s korom od heljde i tapioke i kremom od prosa i narančastog i ljubičastog batata
Vesna Krajnović
ZDRAVO & POSEBNO