ZDRAVO & POSEBNO je u protekla dva tjedna održalo praktičnu edukaciju kuhinjskog osoblja Dječjih vrtića Pula.
Praktična edukacija je započela s višesatnom edukacijom kroz prezentaciju u Power Pointu, u sklopu koje su kuharima pojašnjene vrste posebnih potreba u prehrani, te sve o čemu oni, koji pripremaju hranu, moraju voditi računa prilikom pripreme, a potom su bili upoznati s hranom kroz prizmu posebnih potreba u prehrani te su informirani o načinima pripreme hrane kako bi se onima koji imaju posebne potrebe, kao i svima ostalima, osigurala maksimalna nutritivna bogatstva iz namirnica koje se koriste.
Potom je uslijedila praktična edukacija u dvije kuhinje, kuhinji vrtića Centar u Rižanskoj ulici u Puli, i kuhinji vrtića Veli Vrh, na Velom vrhu u Puli.
Svaka kuhinja je dobila knjigu "Alergija na hranu od stresa do sklada" autorice Vesne Krajnović, te skriptu iste autorice s njezinim receptima po kojima su kroz praktičnu edukaciju u kuhinjama pripremani obroci, nadalje u skripti su upute o načinu izbora i nabave namirnica, o načinu pripreme kako bi se spriječila međusobna kontaminacija i kako bi se zadržala maksimalna moguća nutritivna vrijednost namirnica, a namirnice koje se najviše koriste u ZDRAVO & POSEBNO obrocima detaljno su opisane kroz njihovu nutritivnu vrijednost.
Oba tima kuhara Dječjih vrtića Pula pokazala su veliku zainteresiranost za učenjem novih načina pripreme obroka i novim načinima pogleda na hranu te je praktična edukacija vrlo uspješno provedena kroz jako ugodnu i radnu atmosferu.
U albumu fotografija možete vidjeti djeliće radne atmosfere za vrijeme praktične edukacije kao i dio onoga što se pripremalo po autorskim receptima Vesne Krajnović.
Na video snimci možete pogledati prilog koji je snimila TV Nova Pula o praktičnoj edukaciji ZDRAVO & POSEBNO u kuhinji Dječjeg vrtića Veli Vrh, prilog počinje u 17:02 minuti.
Vesna Krajnović
ZDRAVO & POSEBNO